Verbum köper Votum Media och breddar sin utgivning

Votum Medias grundare Mari och Lars-Eric Hermansson tillsammans med Verbums vd Annika Waldenström. Bild: Mikael M Johansson

Verbum, som ger ut teologisk litteratur, förvärvar Votum Media. Votums grundare Mari och Lars-Eric Hermansson kommer att fortsätta att arbeta i företaget.

Lars-Eric och Mari Hermansson startade Votum Förlag 2007. Sedan dess har förlaget förvärvat Gullers Förlag och barnboksförlaget Speja Förlag. Nu tar Verbum över Votum Media och ska driva företaget som ett helägt dotterbolag.

– Vi har funderat på det här i något år. Åren går och man blir inte yngre och den här typen av förändring tar sin tid. Vi har haft kontakter med andra, men det här dök upp som ett bra alternativ. Verbum vill satsa vidare på Votum Media och Speja, säger Lars-Eric Hermansson.

Han och Mari kommer att fortsätta arbeta i företaget vars kontor i Karlstad, Örebro och Stockholm kommer att finnas kvar.

– Det känns proaktivt att ha fattat beslutet. Vi får vara med och utveckla Votum och Speja, utan ansvaret som ägare. Vi får det bästa av två världar, säger Lars-Eric Hermansson.

Förvärvet ger Votum nya möjligheter som en del i ett stort förlag samtidigt som Verbum breddar sin utgivning.

– Vi känner till Votum Media sedan länge och har imponerats av deras utgivning och kreativa produktutveckling. Votum har starka kundrelationer i såväl Equmeniakyrkan som Svenska kyrkan så det finns många likheter i våra verksamheter vilket ger oss bättre förutsättningar att vara relevanta och lyhörda för församlingarnas behov, säger Verbums vd Annika Waldenström i ett pressmeddelande.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL