Bibliotek i Ukraina plockar bort 19 miljoner böcker

📚 Utrensning. Ukrainska bibliotek har plockat bort 19 miljoner böcker som antingen var på ryska eller från Sovjet-eran. En del är böcker av ryska författare som uttalat stöd för den ryska invasionen av Ukraina, rapporterar Reuters. Runt 44 % av böckerna ukrainska bibliotek är ryskspråkiga, resten ukrainska och andra språk.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.