Barnes & Noble räddade av satsning på … böcker

🏪 Bladvändare. Just nu skriver flera amerikanska medier om hur framgångsrikt Barnes & Noble har vänt blad genom att satsa på böcker igen. James Daunt tog med sig receptet från Waterstones i Storbritannien att ge de enskilda butikerna mer lokal beslutsrätt kring bokinköp och skyltning. De öppnar nya butiker (efter att ha stängt många efter ägarbytet 2019) på andra platser och med mindre yta. LA Times skriver att B&N även rensade ut en massa produkter ur sortimentet. Kvar är förutom böcker precis som i Sverige bordsspel, pyssel, pappersvaror, anteckningsböcker och gratulationskort men även – håll i dig – musik-CD och film-DVD. Kanske är tiden mogen att ersätta även dem med böcker? Det konstateras även att BN haft nytta av den starka bokförsäljningen under och efter pandemin.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.