Amazons första förlustår sedan 2014

📦 Förlustår. Tech- och ehandelsjätten Amazon redovisar en förlust på 2,7 miljarder dollar för helåret 2022. Det första förluståret sedan 2014, skriver NPR. En anledning är investeringen i Rivian (som tillverkar elfordon, bland annat små lastbilar som Amazon själva börjat använda) som tappat 82 procent i värdering. Amazon har även minskat antalet anställda och gått från 1,6 till 1,5 miljoner anställda. Omsättningen ökade dock 9 % förra året till 514 miljarder dollar som är tillräckligt stora siffror utan att omvandla till kronor.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.