Sofia Helin klar för roll i ”Alex Rider” – baserad på bokserien

Sofia Helin har landat en ny roll i en internationell tv-serie. Arkivbild: Stefan Jerrevång/TT.

Spionserien ”Alex Rider” har fått klartecken för en tredje säsong och i rollistan finns svenska Sofia Helin. Författaren Anthony Horowitz romanfigur Alex Rider har kallats för en ung James Bond och bokserien har sålt mer än 20 miljoner exemplar världen över.

I den tredje omgången är tonårsspionen sin största fiende, det kriminella nätverket Scorpia, på spåren.

Alex Rider spelas återigen av Otto Farrant och övriga roller görs av bland andra Vicky McClure från ”Line of duty” och Stephen Dillane som spelade huvudrollen i ”The tunnel” – den brittiska versionen av ”Bron”.

Och nu är det alltså ytterligare en ”Bron”-stjärna som tar plats i ensemblen. Enligt Variety pågår inspelningarna i Storbritannien och Malta. I Sverige har de två första säsongerna av ungdomsäventyret visats på Viaplay.

Boktuggs fotnot: Det är mer än tio år sedan Alex Rider-serien kom ut på svenska med boktitlar som Scorpias hämnd, Topphemligt och Krokodilens tårar. Idag är de slut på förlaget och går endast att hitta på antikvariat. Kanske läge för återutgivning som ebok och ljudbok åtminstone?

retired6@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL