Marie Lundquist ny ledamot av Samfundet De Nio

Författaren Marie Lundquist är ny ledamot av Samfundet De Nio. Arkivbild: Leif R Jansson/TT.

Poeten och översättaren Marie Lundquist har valts till ny ledamot av Samfundet De Nio där hon efterträder Kerstin Ekman på stol 4.

Lundquist är född 1950, utbildad bibliotekarie och debuterade 1992 med diktsamlingen ”Jag går runt och samlar in min trädgård för natten”. Hon översätter främst dramatik och är även verksam som kulturskribent. Hennes senaste utgivna verk är romanen Dikten är tanken som far genom hjärtat och spränger det från 2017.

Samfundet De Nio är en litterär akademi, instiftad 1913 efter en stor testamentarisk donation av Lotten von Kræmer. Dess uppgift är främst att främja svensk skönlitteratur genom prisbelöningar.

Samfundet De Nio består för närvarande av Nina Burton, Jonas Ellerström, Madeleine Gustafsson, Gunnar Harding, Niklas Rådström, Sara Stridsberg, Johan Svedjedal, Marie Lundquist och Anna Williams, som är akademins ordförande.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL