Sofia Svarvfar debuterar med romanen Där träden växer

Sofia Svarvfar. Fotograf: Malin Robertson Harén

Mitt namn är Sofia Svarfvar. Jag skriver för att förstå den värld vi lever i. I den fria romanformen får upplevelser förvandlas till nya scener. Jag lånar egenskaper och platser från möten på vår globala jord för att skapa något nytt. Ofta utifrån perspektivet att vara kvinna.

Jag ville testa vad som skulle hända om en ung kvinna, som jag själv för flera år sedan, i stället för att jobba med bistånd, åkte till den afrikanska kontinenten som investerare. Och jag hamnade i Uganda, Sydafrika, Värmland, Stockholm, i en global värld där kvinnor får kämpa för att bli sedda.

Med en magisterexamen i ekonomi från SLU arbetar jag med internationellt bistånd och global hållbar utveckling. Jag har mitt ursprung i Värmland och Dalsland, bott i Sydafrika, New York, Costa Rica. Nu fortsätter jag att skriva från mitt hem på landet i Krusenberg utanför Knivsta.

Där träden växer

Där träden växer

Sara Lindqvists karriär i Stockholm står till, hon är själv kvar när kollegor tar för sig. Lindiwe är nyutexaminerad från universitetet i Kapstaden och allt pekar mot att åka till Kampala för att investera i mark. Tillsammans blir de en oväntad del av affärskvinnan Graces plan att skapa utveckling och säkerställa en investering i skog i Uganda. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.