Elisabeth Hjorth professor i Göteborg

Författaren Elisabeth Hjorth. Arkivbild: Johan Nilsson/TT.

Författaren Elisabeth Hjorth har utsetts till professor i litterär gestaltning vid Göteborgs universitet.

Hjorth är sedan tidigare knuten till universitet som doktor i etik och lärare på HDK Valand – Högskolan för konst och design, där hon bland annat har lett den uppmärksammade kursen ”Autistiskt skrivande och läsande”.

47-åriga Hjorth belönades tidigare i år med Gerard Bonniers essäpris för boken Mutant, som gavs ut i fjol. Sedan sin debut med diktsamlingen ”Kärnfamiljen” 2008 har hon gett ut böcker i flera olika genrer.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL