Elisabeth Hjorth professor i Göteborg

Författaren Elisabeth Hjorth. Arkivbild: Johan Nilsson/TT.

Författaren Elisabeth Hjorth har utsetts till professor i litterär gestaltning vid Göteborgs universitet.

Hjorth är sedan tidigare knuten till universitet som doktor i etik och lärare på HDK Valand – Högskolan för konst och design, där hon bland annat har lett den uppmärksammade kursen ”Autistiskt skrivande och läsande”.

47-åriga Hjorth belönades tidigare i år med Gerard Bonniers essäpris för boken Mutant, som gavs ut i fjol. Sedan sin debut med diktsamlingen ”Kärnfamiljen” 2008 har hon gett ut böcker i flera olika genrer.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.