Dagens 13 november 2022

🎤 Debutanscenfinal. Den 21 november är det dags för årets sista Debutantscen Malmö. Fyra debutanter medverkar: Malmöprofilen och sommarprataren Nicolas Lunabba (Blir du ledsen om jag dör” möter personalvetaren och gymnasieläraren Jens Mikis (Heder och bröder i ett samtal om “verklighet och fiktion”. Merima Dizdarevic (långt från ögat långt från hjärtat) känd från filmatiseringen av “Jag är Zlatan” och Anna Arvidsdotter (Händer att hålla i),  sprungen ur spoken word-scenen, möts i ett samtal på temat “Längtan från och längtan till” .

🧒 Lättläst svårsålt. Bonnierförlagen lanserade Bokförlaget Hedvig våren 2020, med lättläst litteratur för både vuxna och barn i fokus. Men försäljningen har inte varit tillräckligt bra och nu drar man i bromsen.
– Det stämmer att vi inte kommer ha någon vidare nyutgivning på Hedvig. Vi kommer ha kvar den utgivning vi har haft, så vi avvecklar inte förlaget. Men vi minskar ordentligt på utgivningen, säger Bonnierförlagens vd Mattias Fyrenius till SvB.

📰 Tidningsbyte. Björn Werner, fram till nyligen kulturchef på Göteborgs-Posten, börjar skriva i SvD Kultur. Han kommer att bidra med allt från kommentarer och recensioner till fördjupande reportage för kulturredaktionen.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.