Dagens 12 november 2022

🗯️ Bibliotekshot. Efter att Malmö stadsbibliotek ordnade Drag queen story hour har både biblioteket och enskilda medarbetare fått ta emot hot och hat.
– Generellt så tror jag att biblioteken varit lite naiva i förhållande till de risker som troligtvis finns, säger stadsbibliotekarie Torbjörn Nilsson till Magasin K.

📚 Jubileum. Libris, Sveriges nationella bibliotekskatalog, fyller 50 år. Mer än 500 svenska bibliotek samarbetar för att skapa den ultimata katalogen över landets gemensamma bibliotekssamlingar, skriver Kungliga Biblioteket på sin blogg där de även berättar om historien bakom.

🧒🏽 SOS Barnbok. Akademibokhandeln stöttar SOS Barnbyar i lanseringen av boken 101 Barnsliga Rättigheter som uppmärksammar alla barns rätt att få vara just barn. Intäkterna från varje sålt exemplar går oavkortat till SOS Barnbyar och deras arbete. Samarbetet är en del av Akademibokhandelns hållbarhetsarbete. Boken säljs endast hos Akademibokhandeln och på SOS Barnbyars egen hemsida.

📰 Tidningsdöd. Skenande papperspriser, ökade kostnader för produktion och ett vikande intresse från läsarna har gjort att Aftonbladets tre magasin Söndag, Klick! och Härligt Hemma tappat i lönsamhet. Därför läggs de ner som egna magasinstitlar från och med 2023. Istället kommer varumärkena att leva vidare i Aftonbladets huvudtidning. Digitaliseringen fortsätter.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.