Nina Koitela debuterar med Sofia i regnbågslandet

Nina Koitela

Min kärlek till böcker vaknade tidigt. Varje kväll läste min mamma sagor för mig och mina syskon och jag lärde mig läsa redan innan jag fyllde fem år. När jag började skolan och kom in i skolans bibliotek var det som att komma till paradiset. Där fanns långa rader av böcker, det var bara att välja. Astrid Lindgrens bok Mio, min Mio var den som gjorde det största intrycket på mig. I den öppnade sig en underbar sagovärld. Även som vuxen fortsatte jag att läsa böcker. När min dotter föddes började jag tidigt läsa sagor för henne och även hon älskar att läsa böcker.

Världen har förändrats mycket sedan jag var liten. De klassiska sagorna med prinsar och prinsessor har blivit föråldrade och det har kommit nya modernare sagor. Prinsessorna är inte längre svaga kvinnor som behöver bli räddade av modiga prinsar utan starka och självständiga och besegrar själv det onda. Jag tycker att det är viktigt att alla människor har samma värde. Det är dags att slopa könsrollerna för gott. 

Sofia i Regnbågslandet

Sofia i Regnbågslandet

Nina Koitela debuterar som författare med barnboken Sofia i Regnbågslandet. Sofia är en sjuårig flicka som bor med sin mamma och hennes kvinnliga sambo. Sofia känner sig utanför i skolan och blir mobbad av sina klasskamrater för att hennes familj är annorlunda. En dag kommer en ny elev, Lucky, till klassen. Lucky vågar vara annorlunda och godkänner Sofia som den hon är. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL