1 oktober 2022 – en dag för böcker

📅 Utgivningar idag: Trots att det är lördag hittar vi nästan tjugo nya titlar. Bland dessa Mellan vinge och kropp. En undersökning av fem bibliska berättelser av Anne Sörman, barnboken Bara Rebell av Matilda Olsson och Det digitala uppvaknandet : 30 texter om internet av Mattias Beijmo.

🎂 Födelsedagar: Den svenska författaren Anders Larsson (1952–2021) föddes den 1 oktober. Han skrev bland annat Kalevala för lata, Ett barns memoarer, En liten man i norr och en mängd dramatik. Dessutom var han skådespelare, och spelade bland annat karaktären Malte i Rederiet. Han bodde större delen av sitt vuxna liv i Finland.

🥕 Den 1 oktober är Vegetariska världsdagen, som har firats sedan 1977. För 45 år sedan kanske det inte fanns ett särskilt stort utbud av vegetariska kokböcker, men idag myllrar det av vego i kokboksutgivningen. Några av de senaste böckerna är Green Kitchen: Quick & Slow : Vegetariska recept för snabb vardagsmat och långsamma helgmiddagar av Luise Vindahl och David Frenkiel, Vegoveckor : 6 veckors enkla vegetariska veckomenyer för lata matälskare av Ebba Swanberg och Mera vego på 30 minuter av Ylva Bergqvist.



💰 Nobelpriset. På torsdag den 6 oktober kl 13:00 tillkännages vem som får årets Nobelpris i litteratur. LitHub går igenom en rad kandidater som alla är värda att tilldelas priset. Kan vara intressant ur ett mer internationellt perspektiv. Namn som Adonis och Ngugi Wa’ Thiong’o känns igen men de nämner även Jon Fosse och Maryse Condé. Prissumman i år är 10 miljoner kronor.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL