Samfundet De Nios pris till Åsbrink, Ullén och van Reis

Elisabeth Åsbrink får ett av Samfundet De Nios stora pris för sakprosa. Arkivbild: Jonas Ekströmer/TT.

Samfundet De Nio delar ut sammanlagt en halv miljon kronor till tre författare: Elisabeth Åsbrink, Mikael van Reis och Jan Olov Ullén.

Elisabeth Åsbrink, aktuell med en ny biografi om författaren Victoria Benedictsson, Mitt stora vackra hat, och Mikael van Reis, vars essäsamling Den röda fläcken : essäer om konst, litteratur och andra gömställen kom i våras, får Samfundet De Nios två stora priser för sakprosa.

Lotten von Kræmers pris respektive Inge Jonssons pris, som båda är på 200 000 kronor, delas ut varje höst.

I år delar samfundet också ut ett särskilt pris på 100 000 kronor till Jan Olov Ullén som givit ut boken Essäer (tillsammans med Rebecka Kärde).

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL