10 september 2022 – en dag i litteraturens värld

Utgivningar idag: Inte många titlar i Bokinfo eftersom det är lördag. Näringslivet i Sala från Silvergruvan tills nu av Olle Hedqvist är en av få nya böcker.

🎂 Födelsedagar: Idag fyller den amerikanska serieskaparen och författaren Alison Bechdel år. Hon har skrivit och tecknat bland annat seriestrippen Dykes to Watch Out For och serieromanen Fun Home – A Family Tragicomic (på svenska Husfrid : en tragikomisk familjeberättelse). Förra året kom hennes tredje grafiska självbiografi Secret to Superhuman Strength. Alison Bechdel är också känd för att ha myntat Bechdeltestet, ett test som används för att bedöma en films framställning av kvinnor och som ibland även används på litteratur.

🛟 Den 10 september är Internationella suicidpreventiva dagen då suicid uppmärksammas. Suicidpreventiva dagen infördes 2003 på initiativ av International Association for Suicide Prevention (IASP) tillsammans med Världshälsoorganisationen (WHO). Läs mer och hitta arrangemang på suicidpreventivadagen.se.
Ullakarin Nyberg har skrivit boken Suicidprevention i praktiken, Ulrika Hallberg är författare till Unga med psykisk ohälsa, självskadebeteende och självmordstankar : en kunskapsöversikt och Susanna Ringskog Vagnhammar och Danuta Wasserman har tillsammans skrivit Första hjälpen vid självmordsrisk. Bland skönlitteraturen finns bland annat Sylvia Plaths Glaskupan, Ann Heberleins Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva och Mia Öströms Vakuum.Xxxx. xxxx


Uppdateras under dagen …

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.