Elin Edberg debuterar med skräckroman

Elin Edberg. Foto: Petter Edberg

Man kan nog säga att jag mer eller mindre alltid har skrivit på något. Allt från strofer med poesi till fantasyepos och feministisk feelgood. Att skriva har varit mitt sätt att vara kreativ på och tillsammans med en enorm glädje i att få glida in i böckers magiska världar så vaknade drömmen om ett författarskap när jag var tretton år. Nu, tjugoen år senare, så romandebuterar jag äntligen och till min stora förvåning med en skräckroman. Det har blivit ett antal tidigare publiceringar i novellantologier som vidgat mina vyer när det kommer till genrer. Just nu jobbar jag med en barnbok i redigeringsstadiet och en urban fantasy i norrbottnisk miljö som också behöver duvas innan jag kan skicka till förlag, men det närmar sig!

Jag skriver ofta om mörka teman, men alltid med hopp. Likfarmen som blir min debutbok är ett typexempel på detta. Sorg och existentiella teman är viktiga, men jag flätar gärna in det i ett skyddande lager av fantastik. Under de senaste tio åren har jag läst ett flertal utbildningar inom skrivande, bland dem en manusutbildning vid Österlens folkhögskola och en redaktörsutbildning via JW förlag. En spännande höst väntar där planen är att jag ska pröva mina vingar som egenföretagare och hjälpa andra förverkliga sina författardrömmar.

Likfarmen

Likfarmen

“LUFTEN i rummet är skämd. Stilla. Hon vet precis vad det luktar. Död.” Sharon Miller har flyttat från Tennessee till en liten avkrok på den västerbottniska landsbygden för att vara med och starta upp ett rättstafonomiskt center där man studerar hur döda kroppar bryts ner under olika förhållanden. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL