Elin Edberg. Foto: Petter Edberg

Elin Edberg debuterar med skräckroman

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Man kan nog säga att jag mer eller mindre alltid har skrivit på något. Allt från strofer med poesi till fantasyepos och feministisk feelgood. Att skriva har varit mitt sätt att vara kreativ på och tillsammans med en enorm glädje i att få glida in i böckers magiska världar så vaknade drömmen om ett författarskap när jag var tretton år. Nu, tjugoen år senare, så romandebuterar jag äntligen och till min stora förvåning med en skräckroman. Det har blivit ett antal tidigare publiceringar i novellantologier som vidgat mina vyer när det kommer till genrer. Just nu jobbar jag med en barnbok i redigeringsstadiet och en urban fantasy i norrbottnisk miljö som också behöver duvas innan jag kan skicka till förlag, men det närmar sig!

Jag skriver ofta om mörka teman, men alltid med hopp. Likfarmen som blir min debutbok är ett typexempel på detta. Sorg och existentiella teman är viktiga, men jag flätar gärna in det i ett skyddande lager av fantastik. Under de senaste tio åren har jag läst ett flertal utbildningar inom skrivande, bland dem en manusutbildning vid Österlens folkhögskola och en redaktörsutbildning via JW förlag. En spännande höst väntar där planen är att jag ska pröva mina vingar som egenföretagare och hjälpa andra förverkliga sina författardrömmar.

Likfarmen

Likfarmen

“LUFTEN i rummet är skämd. Stilla. Hon vet precis vad det luktar. Död.” Sharon Miller har flyttat från Tennessee till en liten avkrok på den västerbottniska landsbygden för att vara med och starta upp ett rättstafonomiskt center där man studerar hur döda kroppar bryts ner under olika förhållanden. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.


Uppdateras under dagen …