Nisse Edwall debuterar med Livet efter 40 – en guide för män

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag har hela mitt liv fått höra två saker: 1. Att jag är väldigt nyfiken. 2. Att jag borde skriva en bok. Åren har gått och jag har inte skrivit någon bok. Däremot har jag gjort en massa andra saker. Lett program i TV och radio, skrivit krönikor, bloggat och drivit podcasts bland annat. 

När jag för några år sedan kom tillbaka efter en sjukskrivning för utmattningsdepression kom jag äntligen på vad jag skulle skriva om. Jag skulle skriva en bok som kunde fungera som en guide för hur jag skulle leva resten av mitt liv på ett sätt som skulle ge mig förutsättningar att må så bra som möjligt. 

Det blev boken Livet efter 40 – en guide för män. I den här boken kombinerar jag de två saker jag alltid fått höra om mig själv. Jag använder min nyfikenhet och söker upp diverse experter för att ta reda på hur man egentligen gör för att ta hand om sig så bra som möjligt och så skriver jag en bok där jag berättar vad jag kommit fram till.

Förutom att vara debuterande författare är jag tvåbarnspappa till två söner. Jag bor i Farsta i Stockholm med, förutom barnen, min fru och vår knäppa lilla hund. 

______________________________

Livet efter 40 : en guide för män

Livet efter 40 : en guide för män

Jakten på ett lyckligare åldrande!

Varför är 40-årskriser så pass vanliga att det till och med finns ett begrepp för dem? Varför får många män pinnben, platt röv och putmage när de blir äldre och vad kan man göra för att hålla kroppen i trim efter 40? Vad innebär en förstorad prostata och stämmer det att testosteronhalten sjunker hos män när de blir äldre? Och hur kommer det sig att bilden av en äldre man ofta är den av en ensam och vresig farbror?

Det finns en uppsjö av böcker om klimakteriet, hormoner och vad som händer i kroppen när kvinnor åldras. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Ett åttiotal titlar i Bokinfo, bland dem Hemingwaykvinnan av Johanna Frändén och Gäddbibeln av Johan Tell och Tobias Fränstam samt ytterligare en bok i den bästsäljande Omgiven-serien: Omgiven av energitjuvar av Thomas Erikson.

🎂 Födelsedagar: Stig Dagerman (1923-1954) föddes den 5 oktober. Trots sin tidiga död (självmord) hann Dagerman författa fyra romaner samt en mängd noveller och dikter. Han debuterade med Ormen och ett av hans främsta verk är Bränt barn (1948). Skräck- och fantasyförfattaren Clive Barker fyller 70 år idag. Hans roman Ett hjärta åt helvetet, som låg till grund för filmen Hellraiser, släpptes på svenska 2017 i översättning av Caroline Grimwalker.

👩‍🏫 Den den 5 oktober är den Internationella lärardagen eller Världslärardagen, som instiftades av Unesco som instiftade 1994. Det är även den Globala James Bond-dagen för att fira bokserien som Ian Fleming inledde 1953 även om de flesta kanske tänker på filmerna. Den första, Dr No (baserad på boken med samma namn, på svenska var dock filmtiteln Agent 007 med rätt att döda) kom 1962 – alltså för sextio år sedan – med Sean Connery i huvudrollen.🌹 Jubileumsutgåva. Debuten blev en monstersuccé långt utanför Sveriges gränser. Tio år senare kommer Fredrik Backmans bästsäljare i en jubileumsutgåva.
– Jag har i tio år ofta fått frågan ”vad är hemligheten bakom framgången med en En man som heter Ove?”, och svaret är ju tyvärr att jag inte har en aning. Men när nu boken ges ut igen har jag gjort mitt bästa för att berätta hur jag tänkte, hur jag gjorde och var Ove egentligen kom ifrån. Jag hoppas att det har ett värde för den som läst boken, men också för den som kanske vill skriva en egen, säger Fredrik Backman.


Uppdateras under dagen …