Ny undersökning från SOM: Unga läser mer än vuxna

Ungdomars läsning ökar enligt en ny undersökning. Arkivbild: Thomas Brun/NTB Scanpix/TT.

Läsningen hos ungdomar har under en längre tid rapporterats vara på nedgång. Men enligt en ny undersökning från SOM-institutet har svenska ungdomars läsande ökat det senaste året.

Det rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.

På ett år har läsningen ökat med hela sex procentenheter. 51 procent av 16 till 29-åringar uppger att de läser tryckta böcker varje månad. Unga vuxna läser nu mer än andra vuxna, i målgruppen 30–64 år.

Enligt undersökningen kan en anledning till ökningen vara hur litteratur tagit större plats i sociala medier, som Tiktok där #booktok blivit en trend för att diskutera böcker.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL