28 juli 2022 – en dag med böcker

Utgivningar idag: Ett 30-tal nya böcker på listan. En av dem är Pangea en autobiografi av konstnären och författaren Björn Wessman. Och i grilltider kanske det passar med en Såsatlas av Mai-Lis Hellénius och Paul Svensson?

🎂 Födelsedagar: Beatrix Potter (1866-1943), brittisk barnboksförfattare och illustratör, föddes den 28 juli och är mest känd för Peter Rabitt som filmatiserats på senare år men finns i otaliga utgåvor som Samlade sagor om Pelle Kanin. En annan barnboksförfattare med samma födelsedag är Edith Unnerstad (1900-1982) som bland annat skrivit böckerna om familjen Pip-Larsson. Georg Klein (1925-2016) var cancerforskare och författare som fick en rad priser, bland annat Gerard Bonniers essäpris 2016. Georg Kleins sista bok, Resistens, utkom 2015. Även Jim Davis (1945-), serietecknaren som skapade katten Gustaf (Garfield), är född denna dag. B Wahlström gav ut sexton böcker om Gustaf som även hade en egen tidning i Sverige 1984-2015. Davis har tecknat Gustaf sedan 1978.

🌭 Världshälsoorganisationen WHO har utsett den 28 juli till Världshepatitdagen, för att årligen globalt uppmärksamma virala hepatiter som ett folkhälsoproblem. Så varför inte tipsa om intervjuboken Människan bakom diagnosen – 20 röster om hepatit C av Louise Sjöbäck? WHO har satt upp som globalt mål att Hepatit B och C ska vara eliminerade som folkhälsohot i världen till år 2030.



👨‍💻 Kontorslösa. Minns ni det papperslösa kontoret? Det tog många år innan den visionen (nästan) blev verklighet. Före, och framför allt under, pandemin började man tala om distributed teams och faktiskt kontorslösa företag. Ett av många företag som minskar sina kontorsytor är Twitter (som Elon Musk försöker tillämpa öppet köp på) genom att skrota planer på nya kontor och stänga flera befintliga kontor när hyresavtalen går ut. Boktugg skrev om trenden i Analysbrevet för två år sedan ur ett bokbranschperspektiv.
Bonusboktips: Närhet trots avstånd : att leda och samarbeta på distans av Johanna Olsson.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL