17 juli 2022

Utgivningar idag: Inga nya böcker släpps idag, enligt Bokinfo. Helg och sommar har den effekten.

🎂 Födelsedagar: Alexandra Pascalidou är född 17 juli 1970. Som författare har hon bland annat uppmärksammats för Mammorna som nominerades till Augustpriset 2018. Även den amerikansk författaren J. Michael Straczynski (1954) är född denna dag. Han har skrivit både romaner, fackböcker om skrivande och manus till serietidningar och tv-serier. Mest känd som skapare av tv-serien Babylon 5.

Emojins dag firas idag den 17 juli. Varför just detta datum? Jo, emojin som symboliserar en kalender visar på många plattformar just den 17 juli. Boktugg använder emojis flitigt i våra nyhetsbrev och numera även dessa dagliga uppdateringar. Emojis dök först upp på japanska mobiltelefoner 1997 men används idag flitigt på alla plattformar.



💻 Walmart Live Book Club är en ny satsning på liveshopping för böcker. I premiären den 13 juli gästades de av författaren Casey McQuiston som pratade om sin nya bok I Kissed Shara Wheeler (som också är månadens bok i Walmarts nya bokklubb). Hon finns tidigare utgiven på svenska med Rött, vitt och kungligt blått. Walmart samarbetar med plattformen Talkshoplive.

HarperStejk. Facket har utlyst strejk på HarperCollins i USA den 20 juli om inte arbetsgivaren går med på vad facket kallar ett rättvist avtal. Över 250 anställda på redaktioner, sälj, PR, marknad, juridik berörs. Avtalet med facket gick ut i slutet av 2021 och man har inte lyckats komma överens om ett nytt, skriver Publishers Weekly.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL