Deckarförfattaren Åsa Larsson fotograferad i sitt hem i Mariefred. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Författaren Åsa Larsson vinner tyskt deckarpris

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den svenska deckarförfattaren Åsa Larsson har tilldelats Radio Bremen Crime Prize 2022 för sin Rebecka Martinsson-serie.

”Med sin sexdelade serie om den svenska åklagaren Rebecka Martinsson lyckas Åsa Larsson inventera det svenska samhället, som inte är så hausseartat som man skulle vilja tro”, löd juryns motivering som även uppskattat vilken stor roll staden Kiruna spelat i deckarserien.

På sin egen Instagram skriver författaren att hon ”försöker ta in” vinsten, som är ett av Tysklands mest prestigefulla priser: ”För ett år sedan satt jag och slet med boken och tänkte: ’Ingen kommer att läsa den.’ Så det är verkligen okej att tvivla och förtvivla, bara man knegar på.”

Radio Bremens Crime Prize har delats ut sedan 2001 och inkluderar en prissumma på 2 500 euro. Tidigare pristagare inkluderar den svenska deckarförfattaren Liza Marklund.

Rebecka Martinsson-serien av Åsa Larsson i ordning

1. Solstorm

2. Det blod som spillts

3. Svart stig

4. Till dess din vrede upphör

5. Till offer åt Molok

6. Fädernas missgärningar

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Ett femtiotal nya titlar hos Bokinfo. En av dem är Kungen av Pär Hällström som handlar om bordtennis-legenden Jan-Ove Waldner.

🎂 Födelsedagar: Författaren Ellen Mattson (född 1962) fyller år idag. Hon debuterade 1992 med romanen Nattvandring. Den 28 mars 2019 valdes hon in i Svenska Akademien på stol 9, i bokform finns för övrigt Inträdestal av Ellen Mattson. Förra hösten kom hon ut med Den svarta månens år.

🚋 Den 22 september är det Internationella bilfria dagen som har uppmärksammats världen över sedan år 2000 genom att bilister uppmanas att inte använda bilen under ett dygn. Finns det en bättre plats att göra det än just i Göteborg där man helst av allt vill undvika att köra bil? Så ska vi då boktipsa om bilböcker eller är det helt ologiskt? En aktuell sådan är Bilar – full gas och nostalgi av Peter Haventon.xxx. xxxx


Uppdateras under dagen …