Jenny Hansson debuterar med romantisk feelgood

Jenny Hansson. Foto: Richard Hansson

Jag älskar lyckliga slut. Så när jag tänker efter är det nog inte så märkligt att jag började skriva just romantisk feelgood. Dessutom skriver jag för att få lite verklighetsflykt, jag menar verkligheten är ju redan … ja, verklighet.

En hel del läsare som inte läser feelgood tror ofta att genren innehåller berättelser utan djup. Men jag skulle vilja påstå det motsatta. De flesta feelgoodförfattare är duktiga på att väcka viktiga teman till liv i sina berättelser och jag strävar själv efter att inte bli något undantag. Faktum är att även om löftet till läsaren är just det där lyckliga slutet så kan mycket bli fel på vägen.

Mina berättelser tillkommer för att roa och underhålla. Jag siktar på fart, fläkt och härliga karaktärer. Och vilken historia blir inte bättre om den kryddas med lite romantik liksom? Men jag skriver också om teman som ligger mig nära hjärtat. Min målsättning är att den som tar del av mina verk ska bli berörd på djupet.

Mytomanen på Madeira finns på bland annat Nextory och Adlibris.

Rasmus är stjärnsäljare på resebyrå och livet leker. Men när flickvännen börjar längta efter villa, Volvo och vovve känns det plötsligt som en lysande idé att söka jobb som reseledare tillsammans med bäste vännen Patrik.

Rasmus är flygrädd och har aldrig rest längre än till Nordnorge, så han och Patrik förbättrar varandras ansökningar med fantasifulla lögner. Till sin stora lycka får de jobb på Madeira men väl på plats har de nya arbetskamraterna hört talas om deras fantastiska meriter och de två vännerna får fullt upp med att upprätthålla fasaden. När Rasmus inleder en relation med den norska kollegan Leah är kaoset ett faktum.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.