Diamant Salihus prisbelönade bok ”Tills alla dör” blir podd

Journalisten och författaren Diamant Salihus bok "Tills alla dör", om konflikterna i Järvaområdet, har hyllats av kritiker och använts flitigt i debatten om gängkriminalitet. Arkivbild: Duygu Getiren/TT.

Den flerfaldigt prisade reportageboken ”Tills alla dör”, skriven av journalisten Diamant Salihu, släpps som poddbok i dag.

Reportageboken Tills alla dör handlar om gängkonflikten vid Järvafältet och har sålt i fler än 150 000 exemplar sedan den släpptes förra våren. Den har också belönats med bland annat Stora Journalistpriset, Guldspaden och Bernspriset.

”För mig har en stor drivkraft hela tiden varit att bidra till en djupare inblick i konflikterna och insikter om de människoöden och livsberättelser som ligger i botten för problematiken. Att kunna pröva nya berättarformer som kanske lockar andra än de som redan har läst eller lyssnat på boken känns verkligen bra”, säger Diamant Salihu i ett pressmeddelande.

I det nya format som boken släpps i varvas berättelsen med musik och autentiska nyhetsklipp.

”I korsningen mellan podcast, litteratur och musik uppstår nya format som på många sätt är överlägsna de gamla indelningarna av innehåll i traditionella fack”, säger Amanda Schulman, kreativ chef bakom projektet, i pressmeddelandet.

Till vardags jobbar Diamant Salihu som grävande reporter på SVT. Sedan boksläppet har han intervjuats av bland annat The New York Times, Al Jazeera, El País och The Times och i slutet av juni sändes Diamant Salihus första sommarprat i Sveriges radio.

Poddboken är ett samarbete mellan mediehuset Perfect Day och bokförlaget Mondial och alla de sju avsnitten i poddboken släpps samtidigt och finns på alla stora ljudströmningstjänster.

Rättat: I en tidigare version användes ett felaktigt ord om gängkonflikten vid Järvafältet.

Text: Linnéa Wannefors/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,