Journalisten och författaren Diamant Salihus bok "Tills alla dör", om konflikterna i Järvaområdet, har hyllats av kritiker och använts flitigt i debatten om gängkriminalitet. Arkivbild: Duygu Getiren/TT.

Diamant Salihus prisbelönade bok ”Tills alla dör” blir podd

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den flerfaldigt prisade reportageboken ”Tills alla dör”, skriven av journalisten Diamant Salihu, släpps som poddbok i dag.

Reportageboken Tills alla dör handlar om gängkonflikten vid Järvafältet och har sålt i fler än 150 000 exemplar sedan den släpptes förra våren. Den har också belönats med bland annat Stora Journalistpriset, Guldspaden och Bernspriset.

”För mig har en stor drivkraft hela tiden varit att bidra till en djupare inblick i konflikterna och insikter om de människoöden och livsberättelser som ligger i botten för problematiken. Att kunna pröva nya berättarformer som kanske lockar andra än de som redan har läst eller lyssnat på boken känns verkligen bra”, säger Diamant Salihu i ett pressmeddelande.

I det nya format som boken släpps i varvas berättelsen med musik och autentiska nyhetsklipp.

”I korsningen mellan podcast, litteratur och musik uppstår nya format som på många sätt är överlägsna de gamla indelningarna av innehåll i traditionella fack”, säger Amanda Schulman, kreativ chef bakom projektet, i pressmeddelandet.

Till vardags jobbar Diamant Salihu som grävande reporter på SVT. Sedan boksläppet har han intervjuats av bland annat The New York Times, Al Jazeera, El País och The Times och i slutet av juni sändes Diamant Salihus första sommarprat i Sveriges radio.

Poddboken är ett samarbete mellan mediehuset Perfect Day och bokförlaget Mondial och alla de sju avsnitten i poddboken släpps samtidigt och finns på alla stora ljudströmningstjänster.

Rättat: I en tidigare version användes ett felaktigt ord om gängkonflikten vid Järvafältet.

Text: Linnéa Wannefors/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Utgivningar idag: Ett 50-tal titlar, däribland 30 månader av författaren Jannice Eklöf vars dotter drabbades av leukemi och under två och ett halvt år kastas familjen mellan hopp och förtvivlan. Bättre med åren av Katarina Steding Ehrenborg handlar bland annat om att bromsa åldrandet. Augustvinnaren Marit Kapla (Osebol) är tillbaka med ny bok: Kärlek på svenska. Och så en uppföljare: Mera saker som (nästan) ingen vet av Bengt Fredrikson och Andreas Palmaer med oväntade fakta.

🎂 Födelsedagar: Brian Aldiss (1925-2017) föddes den 18 augusti, men det är nästan trettio år sedan hans böcker (främst science fiction) gavs ut på svenska. Hans sista bok, Finches of mars, kom 2014. Dagboksförfattaren Agneta Horn (1629-1672) var också född denna dag och hon skildras i boken Agneta Horn : ett liv i trettioåriga krigets skugga av Karin Milles. Fyller år idag gör amerikanske historikern och författaren Timothy Snyder vars bok Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet (grafisk utgåva) nyligen kom ut på svenska i nytt lättillgängligt format.

🥙 Den 18 augusti firas Fajita-dagen. Hur långt har den svenska TexMex-kulturen utvecklats, vet vi skillnaden på burritos, fajitas och tacos? Läs ¡Taco loco! : Mexikansk gatumat från grunden av Jonas Cramby eller Tacos! : äkta mexikanska recept av Cruz Felipe Fuentes och Ben Fordham. Dessutom ”firas” idag i vissa länder Dålig Poesi-dagen. Vilket innebär att detta är dagen då ingen ska skämmas utan dela med sig av haikus och andra diktformer. Men det kan också vara dagen då du vill utveckla din inneboende poet och läsa Skriva poesi : om diktandets hantverk av Mats Söderlund eller Guide till att läsa och skriva poesi av Jenny Edvardsson.🎪 Jättemässa. Bokmässan i Frankfurt tänker efter några svåra coronaår åter bli bokbranschens mittpunkt. Med två månader kvar har 4 000 utställare från 80 länder bokat plats inklusive världens största förlag, skriver Publishing Perspectives. Alla 456 bord i Literary Agents & Scouts Center är bokade.

Fysisk butik = fysisk bokhandel + dagligvaruhandel. Ehandel = internetbokhandel + bokklubbar. Grafik av Boktugg.

📉 Trend. Bokförsäljningsstatistiken för jan-jun 2022 visar att bokhandeln vann tillbaka marknadsandelar från internetbokhandeln. Men försäljningen i Sverige av fysiska böcker sjönk samtidigt som tillväxten för digitala saktar in. Totalt (alla format och kanaler) minskade bokförsäljningen 1,8 procent jämfört med samma tid förra året.

Verkstopplistorna för andra kvartalet visar vilka böcker som drog in mest pengar i kronor och ören – fördelat på olika kanaler och format. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

🤑 Kvartalstopplista. Den mest lönsamma boken under andra kvartalet 2022? Kult av Camilla Läckberg och Henrik Fexeus sålde mest i kronor, alla format sammanräknade. Här är topplistorna på böckerna som drog in mest pengar under Q2-2022. Ett par författare (däribland) Läckberg & Fexeus lyckades få med två titlar på topp 20. Här hittar du alla topplistorna för apr-juni 2022.

Uppdateras under dagen …