Julia Hedström. Foto: Privat.

Julia Hedström debuterar med bilderbok om älgjakt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Under början av 2021 tog jag och min familj beslutet att flytta 120 mil norrut. Vi flyttade från en by på östra Öland, där jag en gång växte upp, till skogarna utanför Lycksele i Lappland. Den sommaren vandrade vi i fjällen och välkomnade två jämthundar till familjen. Under hösten samma år hoppade jag av en karriär inom Fintech och började i stället skriva på mitt första manus. Jag har inte haft några författardrömmar tidigare, snarare har jag föredragit att läsa framför att skriva. Trots det så dök en bokidé upp och tanken blev så småningom till verklighet, medan hundarna sov vid mina fötter under köksbordet. Jag märkte också att när jag väl öppnade kranen så började det flöda och den ena bokidén efter den andra dök upp. För mig har skrivandet blivit ett sätt att dokumentera min dotters uppväxt och upplevelser, även om jag också hämtar inspiration från min egen uppväxt och fantasi till mina manus. 2021 var sannerligen ett händelserikt år men 2022 kommer också bli ett år att minnas!

Rut och älgjakten

Rut och älgjakten

Rut och älgjakten är första boken om Rut, en femårig tjej som är nyfiken på livet och vars vardag vi nu får ta del av. I den här boken får vi följa med Rut när hon besöker jaktlagets samlingsplats en dag under älgjakten. Rut träffar jägare, grillar korv, tittar på döda älgar och hittar spännande djurspår. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Utgivningar idag: Söndag innebär inga nya titlar.

🎂 Födelsedagar: Annika Holm föddes den 7 augusti 1937. Hon satt 1989–1998 på stol nr 16 i Svenska barnboksakademin och är numera hedersledamot. Hennes böcker finns översatta till tio språk, den senaste vi hittar är Vem tror på häxor? (2006). Holm har fått Astrid Lindgren-priset 1989, Nils Holgersson-plaketten 1990 och Kulla-Gulla-priset 2001.

⛯ Den 7 augusti firar man på vissa håll fyrens dagen för att uppmärksamma fyrens betydelse både rent fysiskt och metaforiskt. Det saknas inte böcker, i sommar kom Svenska fyrar : Malören till Nordkoster av Magnus Rietz och för de lite mindre kanske Hur funkar en fyr? av Roman Beljajev passar bra. Det finns även gott om romaner som Fyrvaktarna av Emma Stonex och Fyrvaktarens dotter av Hazel Gaynor.Xxxx. xxxx


Uppdateras under dagen …