Systrarna Hindborg debuterar med barnbok om nedskräpning

Systrarna Camilla Hindborg och Erica Hindborg. Foto: Privat

… och fler kommer det att bli!  

Vi är uppväxta i en stor kreativ familj i Lerum där högläsningen för oss barn var en daglig och uppskattad stående punkt. Nu vill vi bidra till nya underhållande och fantasifulla barnböcker som kan roa både barn och vuxna. Havets kalsonger har successivt arbetats fram under flera år, till och med årtionde! Att få till en barnbok på rim, med humor och ett högaktuellt ämne, har varit utmanande men roligt.     

Vi har båda ett stort friluftsintresse så det föll sig naturligt att skriva om den nedskräpning som syns i skog och mark och som på senare tid blivit ett prioriterat problem. Att boken fick ett havstema var dock otippat då vi är inbitna landkrabbor med svår obefogad vattenskräck. 

Havets kalsonger

Havets kalsonger

Humoristisk barnbok på rim med viktigt miljöbudskap. 

Sjöborren Biggan är arg! Arg över allt skräp som dom där upp slänger omkring sig. Det är så mycket skräp i havet att hon måste bo i en stinkande kalsong.

En dag får Biggan nog. Hon ger sig av för att hitta sig ett nytt hem. Men oj, så svårt det visar sig att bli! Det är ju lika skräpigt överallt. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.