Tecknare bakom flera Batman-serier död

Tim Sale tecknade bland annat flera bästsäljande serier med Batman. Foto: Pontus Lundahl / TT

Tim Sale, hyllad serietecknare bakom flera klassiska DC Comics-verk, avled under torsdagen, skriver seriebolaget i ett pressmeddelande.

Han utbildade sig på School of Visual Arts i New York och inledde sin serietecknarkarriär i början av 1980-talet. Sale har bland annat varit med och skapat flera bästsäljande superhjälteserier om Batman, Stålmannen, Hulken, Spindelmannen och Daredevil.

Hans mest kända verk ”Batman: the long Halloween” har ofta hyllats och även lyfts fram som en av Christopher Nolans inspirationskällor till stjärnregissörens Batman-filmer.

Tim Sale blev 66 år.

Text: Linnéa Wannefors/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.