Augustnominerad bok blir teaterpjäs

Jenny Tunedal har skrivit "Kung mor" tillsammans med Christina Ouzounidis. Foto: Claudio Bresciani/TT

Jenny Tunedals Augustnominerade diktbok Rosor skador ligger till grund för en ny teaterföreställning i höst på Teater Galeasen i Stockholm. Pjäsen, som Tunedal har skrivit tillsammans med dramatikern Christina Ouzounidis, har fått titeln ”Kung mor”.

”Rosor skador” handlar om en mor som glider allt längre in i demensen. Teaterverket utspelas en tid efter diagnosen när minnena från förr ”grumlas av verkligheten”.

”Kung mor” får urpremiär den 10 oktober och ges också ut i bokform i september. Bland skådespelarna märks Charlotta Larsson och Hanna Edh. Christina Ouzounidis regisserar föreställningen.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL