Almapriset 2022 har delats ut

2022 års ALMA-pristagare Eva Lindström och kronprinsessan Victoria under måndagskvällens prisutdelning av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, ALMA-priset, på Konserthuset i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Astrid Lindgren Memorial award, populärt kallat Almapriset, har delats ut på Konserthuset i Stockholm. Årets pristagare, bilderbokskonstnären Eva Lindström, fick diplomet överlämnat av kronprinsessan Victoria.

Även kulturminister Jeanette Gustafsdotter fanns på plats och höll ett tal till pristagaren.

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne är med sin prissumma på fem miljoner kronor världens största för barn- och ungdomslitteratur. Eva Lindström är den andra svenska mottagaren av Almapriset efter Barbro Lindgren 2014.

Juryn beskriver hennes konstnärskap som ”kompromisslöst och gränsöverskridande” och framhåller att hennes bildvärld är i ständig förvandling.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL