Elisabet Hammaburg. Foto: Karin Nilsson

Elisabet Hammaburg debuterar med bok om utmattning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Tänk om det fanns en inre cykelhjälm som skyddar hjärnan när livet går för fort? Jag hade ingen sådan. När min kropp levt med för höga kortisolnivåer under för lång tid gick min hjärna sönder. Jag blev utmattad.

Utmattningssyndrom ger ofta en identitetskris. Det som gjort att jag varit jag fungerar inte som det brukar. Det som gett mig värde och en mening i samhället finns inte. Vem är jag då? Vägen genom utmattningen går inåt och neråt i en själv. Lager på lager av erfarenheter, känslor och beteenden måste ifrågasättas och förstås. Det kräver mod att vandra denna väg.

Min väg gick genom att förstå och att skriva. Att skriva för mig själv öppnade upp något. Får jag verkligen lov att skriva vad jag vill, hur jag vill? Jag visste att jag hade något att berätta. Det var ett behov, som att äta eller dricka, att få ner min historia på ett papper, som bokstäver sammansatta till ord. Nu finns min bok Förstå din utmattning för att hjälpa dig eller din anhörig att läka och hitta hem igen.

Förstå din utmattning

Förstå din utmattning

Förstå din utmattning

-Om att läka och hitta hem igen

 

Plötsligt står den där. Väggen. Stor, mörk och ogenomtränglig. Vad är det egentligen som har hänt? Och hur kommer du härifrån?

För att kunna läka en utmattning behöver du förstå den, både logiskt och känslomässigt. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.