Ramqvist får skylt vid Kungsträdgården

Författaren Karolina Ramqvist citeras på en skylt vid Kungsträdgården. Foto: Fredrik Sandberg/TT

De tre författarna Karolina Ramqvist, Inger Edelfeldt och Nelly Sachs är de senaste i raden att få egna litterära skyltar i Stockholm.

Skyltarna innehåller citat ut författarnas verk och handlar i regel om platsen där skylten sitter. Poeten Nelly Sachs skylt är dock ett undantag. Den placeras på Bergsundsstrand där Nelly Sachs kom att bo efter sin flykt från Tyskland till Sverige 1940, men citatet ur dikten ”Kommer någon” har ingen specifik anknytning till just den platsen.

Karolina Ramqvists skylt har ett citat från hennes roman ”Alltings början” och ska placeras vid Kungsträdgården. På Inger Edelfeldts skylt citeras hennes roman ”Juliane och jag” – den placeras vid Hässelby slott.

En tanke bakom skyltarna är att de ska väcka nyfikenhet och läslust, säger Rebecca Medici, projektledare för Det litterära Stockholm, i ett pressmeddelande. Det litterära Stockholm fyller i år 30 år.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL