Victor Malm blir ny kulturchef på Expressen

Victor Malm är Expressens nya kulturchef. Pressbild: Olle Sporrong.

Victor Malm blir Expressens nya kulturchef, och efterträder därmed Karin Olsson.
”Kultursidorna har varit mitt andra universitet, och att nu få leda dem framåt och vidare känns otroligt hedrande” säger han i ett pressmeddelande.

Malm har varit redaktör på Expressens kultursida sedan 2019 och innan dess varit verksam om litteraturkritiker på tidningen sedan 2013.

Han har disputerat i litteraturvetenskap vid Lunds universitet med avhandlingen Är det detta som kallas postmodernism? En studie i Katarina Frostensons och Stig Larssons diktning.

”Kritiken var min ingång till kulturjournalistiken och jag ser de estetiska frågorna som varje kultursidas ryggrad. Men jag vill också förvalta det jag ser som själen i just Expressens kultursida. Vi ska leda samtidsdebatten. Ha högst i tak och låta kvalificerade röster från flera läger höras. Bra kulturjournalistik kommer ur friktion”, säger han i ett pressmeddelandet.

Victor Malm tillträder den 1 juni.

Text: Sofia Sundström/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL