Strindbergs samlade verk diskuteras i ny podcast

August Strindbergs samlade verk blir diskussionsämne i den nya podden Bläck Metal. Foto: Wikimedia Commons

I den nya podden Bläck Metal är huvudpersonen ingen mindre än August Strindberg. Ambitionen är att läsa och prata om hela hans bibliografi.

Programledare för den nya podden är författaren och kritikern Teodor Stig-Matz och litteraturvetaren och förlagsarbetaren David Andersson. De ska mellan varje avsnitt läsa en av de 72 volymerna i nationalupplagan av August Strindbergs samlade verk. Sedan ska de prata om dem i podden.

– Men det kommer inte att vara en vanlig bokklubbspodd, förklarar David Andersson. Tanken är att vi ska skapa både kontext och underhållning genom att prata om personen Strindberg och tiden han levde i. 

– Man ska inte behöva ha läst en enda bok av August Strindberg för att kunna lyssna på podden, fyller Teodor Stig-Matz i. 

Att Stig-Matz och Andersson har bestämt sig för att göra en podd om just Strindberg beror på att hans status som Sveriges största författare innebär att alla har en uppfattning om honom. 

– I dag finns det många som älskar Strindberg, säger David Andersson. Andra avskyr honom. Vi hamnar nog någonstans i mitten på skalan. Sedan har vi absolut läst en del av hans verk redan innan podden, men vi är knappast några experter. Så vi kommer att lära oss samtidigt som lyssnarna, det ska bli kul!

Bläck Metal har premiär den 12 maj.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.