Camilla Francke debuterar med barnbok om hungrig blåmes

Camilla Francke. Foto: Johan Isaksson

Jag arbetar som lärare, uppvuxen i Västmanland med en mamma, pappa och två äldre bröder. Bor numera i Närke. Jag har alltid älskat barn- och bilderböcker. Som barn lyssnade jag på alla möjliga slags sagor, böcker och berättelser. Allt som oftast satt jag med ett ritblock. Jag tecknade bara för mig själv och fantiserade samtidigt. Jag tyckte även om att lära mig nya namn på djur och växter. Det gör jag faktiskt fortfarande och märker ofta i mitt jobb att barn gillar att prata om djurs egenheter och utseenden. Samtal kan ofta handla om hur katten gör när den vill ha uppmärksamhet eller frågor om varför en hackspett gör si eller så. Att få stanna upp i en bok, titta på bilderna och prata om det man läser eller ser, är kul och inspirerande.

Att skriva och illustrera själv har varit en hemlig men bortskuffad dröm. Den har legat lite undangömd. Jag har inte varit tillräckligt modig. Inte riktigt vågat. Bilder har alltid hamnat i en låda och inte fått ta plats. En dag så skrev jag ner en berättelse, kort därefter kom bilderna fram.

Blåmesen Uffe

Blåmesen Uffe

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL