Camilla Francke. Foto: Johan Isaksson

Camilla Francke debuterar med barnbok om hungrig blåmes

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag arbetar som lärare, uppvuxen i Västmanland med en mamma, pappa och två äldre bröder. Bor numera i Närke. Jag har alltid älskat barn- och bilderböcker. Som barn lyssnade jag på alla möjliga slags sagor, böcker och berättelser. Allt som oftast satt jag med ett ritblock. Jag tecknade bara för mig själv och fantiserade samtidigt. Jag tyckte även om att lära mig nya namn på djur och växter. Det gör jag faktiskt fortfarande och märker ofta i mitt jobb att barn gillar att prata om djurs egenheter och utseenden. Samtal kan ofta handla om hur katten gör när den vill ha uppmärksamhet eller frågor om varför en hackspett gör si eller så. Att få stanna upp i en bok, titta på bilderna och prata om det man läser eller ser, är kul och inspirerande.

Att skriva och illustrera själv har varit en hemlig men bortskuffad dröm. Den har legat lite undangömd. Jag har inte varit tillräckligt modig. Inte riktigt vågat. Bilder har alltid hamnat i en låda och inte fått ta plats. En dag så skrev jag ner en berättelse, kort därefter kom bilderna fram.

Blåmesen Uffe

Blåmesen Uffe

Alla sparvar och mesar tjattrar, knuffas och puttas för att få sig en matbit. Ibland kommer det större fåglar utan Uffes invit. De tränger sig förbi Uffe. "Vansinnigt!" ryter han då och hoppas att de ska försvinna, bara gå!

Det här är berättelsen om den hungrige blåmesen Uffe. Häng med i fåglarnas värld där vi följer Uffes jakt efter mat och viljan att våga vara med. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.