Christina Bengtsdotter debuterar med barnbok om polisförhör

Christina Bengtsdotter. Foto: Carina Vallin

Jag, Christina Bengtsdotter, (f. 1973) är jurist och civilekonom. Uppdraget Särskild företrädare för barn är ett uppdrag som jurister kan åta sig. Det innebär att jag som jurist tar till vara barns intresse i en rättsprocess, där vanligtvis en nära anhörig är misstänkt för brott mot barnet. Barnet får i dessa uppdrag åka med mig, eller någon annan, till ett ställe där polisen vill hålla förhör med dem. Barnets vårdnadshavare vet inget om att barnet hämtas till förhör. De får ett samtal från polisen efter förhöret hållits om att barnet varit på förhör.

Vid dessa uppdrag kände jag att barn i många fall inte fick stöd efter förhöret. I vissa fall fick barnet krisstöd, då kom Socialtjänsten hem till familjen på eftermiddagen efter förhöret och hjälpte barnet att berätta vad de varit med om. Men i vissa fall erbjöds inte det stödet, det finns inte heller på alla håll i landet.

Syftet med denna bok var därför att skapa en berättelse på ett enkelt språk som barn kan få efter ett förhör och med hjälp av boken kunna berätta hemma vad de varit med om. Genom att läsa och beskriva hur det varit för dem hoppas jag att de känner att berättandet för föräldrarna när de kom hem inte blir fullt lika jobbigt som när de inte har något stöd alls.

Den annorlunda dagen

Den annorlunda dagen

Det här är en berättelse om ett polisförhör. Barn blir ibland hämtade till polisförhör för att något har hänt i deras familj. Om någon inte varit snäll mot barnet vill polisen ställa frågor för att se till att barnet har det bra.

Du som håller i den här boken har varit på ett polisförhör. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL