Bok om nazisternas konststölder blir podcast

Författaren Anders Rydell vars bok Plundrarna nu även blir en podd-serie. Byline: Pressbild.

Anders Rydells bok Plundrarna nominerades till Augustpriset 2014. Nu släpps en podcastserie baserad på boken.

Under andra världskriget stal och plundrade Nazityskland konst från hela Europa. Plundringen, som utfördes på direkt order av Adolf Hitler, var ett led i förintelsen. När man efter kriget påbörjade återföringen av verken stötte man snart på problem. Museum runt om i världen såg nu konstverken som sina egna. Och ett av dem som först vägrade lämna igen en stulen tavla var Moderna museet i Stockholm. Om detta handlar den nya podden Plundrarna som släpps i tre delar på Naudio (tidigare Snicks Stories som numera är en poddplattform med ”spännande, underhållande och bildande” dokumentärer).

Den bästsäljande boken Plundrarna (som även översatts till engelska) finns tidigare utgiven som ljudbok. Anders Rydell har även släppt boken Boktjuvarna : jakten på de försvunna biblioteken.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.