Johanna Sernelin debuterar med psykologisk relationsroman

Johanna Sernelin. Foto: Veronica Eng

Jag började skriva 2015. Efter många refuserade manus, och med nära en miljon ord i fingrarna (ja, jag har räknat) hade jag äntligen hittat rätt ton och story. Nu, 2022, ska jag debutera.

Till vardags arbetar jag som socionom. Författaren inom mig delar socionomens intresse för människor. Jag är intresserad av samspelet mellan oss, eller bristen på samspel. Trygga relationer är grundläggande för vår mänsklighet och något vi behöver för att må bra.

Min debut utspelar sig i Jönköping, en stad jag känner väl. Men jag delar även andra erfarenheter med karaktärerna, som när en relation egentligen ska bestå av två, inte tre. Så kanske är det ur den erfarenheten min fascination för triangeldrama kommer. Även om det för mina påhittade karaktärer sker i en tillskruvad form. Men det finns något i den dynamiken som skaver och som är intressant att berätta om. För vad händer när tvåsamheten invaderas av en tredje? Alla påverkas. Och åtminstone en blir olycklig. Ibland kanske alla tre.

78 slag i minuten

78 slag i minuten

För att inte riskera att möta sitt förflutna vägrar Julia lämna hemmet. Men när hon motvilligt finner sig i Högskolans föreläsningssal och träffar kärleken, eller i alla fall vad hon tror är kärleken, i den gifta universitetsläraren Jesper blir det skenbart enklare att leva igen. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL