Denna artikel sponsras av författare/förlag

Västervik i centrum för spänningsroman av Cecilia Andersson

Cecilia Andersson debuterade med en "feelgoodspänningsroman". Foto: Pressbild.

Cecilia Andersson debuterade med spänningsromanen I vikens mörker som fått positiva reaktioner och kommer som ljudbok senare i vår. I en intervju berättar hon varför boken utspelar sig i just Västervik.

Hej Cecilia Andersson, nu har du varit författare i tre månader, hur känns det?
– Det känns riktigt bra, det här vill jag fortsätta med! Aldrig kunde jag drömma om att min bok I vikens mörker skulle tas emot så väl av både läsare och recensenter. Mitt mål att få bekräftelse att fortsätta skriva och att sälja som en ”vanlig debutant” har verkligen nåtts!

Nu väntar hon på att ljudboken (som kommer lite längre fram i vår) ska stärka hennes positiva känsla än mer.

Din bok I vikens mörker är en spänningsroman som utspelar i Smålands skärgårdsstad, varför blev det just Västervik som blev centrum för boken?
– Jag har ända sedan jag var liten och växte upp i Lönneberga tyckt väldigt mycket om Västervik. Som vuxen har jag både haft båt vid den kusten och numera också ett hus strax utanför staden, familjen delar sin tid mellan Eksjö och Västervik. Staden är också en riktig bokstad, det har Malin och Fredric Wall sett till på Erik Hultgrens Bokhandel. Det blir man som aspirerande författare inspirerad av!

Viken som anspelas på i titeln är förresten just Gamlebyviken vilken går genom hela Västervik ut i Östersjön.

Vad handlar boken om?
– Boken handlar om Anna som är en medelålders nybliven änka. I sitt sorgearbete lämnar hon de inre delarna av Småland och bosätter sig i sommarhuset i Västervik. I en klädbutik springer hon på den 18 år yngre Conny som visar sitt intresse för henne. Dock blir hon osäker över hans beteende även om hon förstås är smickrad. Samtidigt får hon ett par nya uppdrag i sitt yrke om redovisningskonsult, där Conny också råkar dyka upp.

I vikens mörker

I vikens mörker

  • Förlag: Visto förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-12-16
  • ISBN: 9789178855391

– Innan jag bestämde mig för att min text skulle bli en bok var min intention att gräva i hur vi kvinnor hanterar exempelvis olika rädslor och känslor. Det var viktigt för mig att också skriva om ”vanliga” kvinnor, som inte har något konstigt förflutet eller är så värst avvikande, säger Cecilia och tillägger:

– Min redaktör, Cecilia Berglund Barklem som är bland annat översättare av Där kräftorna sjunger, kallar den för feelgoodspänning.

Har du alltid varit en skrivande person?
– Nej, faktiskt inte, trots att jag är från Astrid Lindgrens hembygd. Dock har jag alltid läst mycket och alltid fascinerats av bokstäver. Jag skrev inte med kontinuitet förrän jag via en skrivarkurs fick återkoppling på att det jag skrev var läsvärt, och att jag förstås tyckte att det var riktigt roligt att just skriva!

Vad är det den största utmaningen just nu med boken och författarskapet?
– Att nå ut! Min utgivning är en kombination av egenutgivning och hybridförlaget Visto där jag som författare gör mycket av jobbet själv. Samtidigt är det spännande och kul att jobba med försäljning och marknadsföring, men likt andra nyetablerade företag med nya produkter är det en utmaning. Men bokbranschen är en häftig bransch att lära sig!

– Förlaget hjälpte mig med sättning och tryck, redaktör Cecilia lyfte texten och omslaget trollade Niklas Lindberg på Mystical Garden Design fram. De anlitade jag exempelvis själv.

Blir det fler böcker framöver och är det fortfarande Småland om gäller då?
– Självklart! Råmanus till uppföljaren är precis klart och går strax till redaktör Cecilia, min förhoppning är att den ska släppas lagom till bokmässan i september. Idéer finns till ytterligare några stycken där tanken är att eko-brott ska få ta en stor plats. Något som kanske kan bli en ny vinkel i deckar- och spänningsgenren.

Hur når man dig eller följer dig?
– Antingen via min hemsida ceciliaandersson.nu, där man också kan provläsa eller provlyssna på delar av boken, eller via sociala medier @cillaingeborg på Instagram och Facebook. Jag har också en podd Skriverier med Malin och Cilla, tillsammans med Malin Lundskog.

I vikens mörker

I vikens mörker
Författare
Förlag Visto förlag
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor264
Vikt0
Utgiven2021-12-16
SABHc
ISBN 9789178855391
Som nybliven änka med utflugna barn bryter 53-åriga Anna upp från den småländska landsbygden och tar sitt pick och pack till sommarhuset i Västervik. Hon hoppas att Gamlebyvikens lugna trygghet ska ge henne en nystart. Med nya rutiner och nytt uppdrag som ekonom börjar Anna se på sin omgivning med nya ögon. När den 18 år yngre Conny visar sitt intresse blir hon smickrad, men hon tvekar. Och inte bara på grund av hans ålder det är något annat med honom som skaver en aning. Samtidigt väller höstmörkret in över viken. Är det något som döljer sig där ute? Annas första tid som åretruntboende i Smålands skärgårdsstad blir minst sagt omtumlande.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

tips@boktugg.se