Ungdomstrilogi såld till Norge efter budgivning

Författartrion Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson. Foto: Gustav Gräll.

Lisa Bjärbos, Johanna Lindbäcks och Sara Ohlssons Tjejer-trilogi har sålts till norska Cappelen Damm efter budgivning mellan flera förlag.

Trilogin vänder sig till läsare från 12 år, och den första boken har sålt i över 25 000 exemplar i Sverige. Böckerna blandar humor, vänskap och feminism med tydliga drag av spänningsroman. Den första boken i serien, Fula tjejer, röstades fram som vinnare i Adlibrispriset 2020, och uppföljaren Jobbiga tjejer tilldelades Svenska deckarakademins pris Spårhunden 2021. Den tredje och avslutande delen Svaga tjejer utkommer i september 2022 på Lilla Piratförlaget/Gilla Böcker.

– Samarbetet mellan tre skickliga författare har resulterat i ett mycket bra bokprojekt med en tematik och modernitet som vi tror når fram till dagens unga läsare. Kombinationen av humor, vänskap, feminism och spänning är särskilt tilltalande. Vi ser fram emot att få arbeta med serien på den norska marknaden, säger Anne Krogh på Cappelen Damm.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.