Anna Hedenmo skriver bok om Annette Kullenberg

"Solitär" heter biografin om Annette Kullenberg som ges ut nästa år. Arkivbild: Lars Pehrson/SvD/TT.

SVT-journalisten Anna Hedenmo skriver en biografi om Annette Kullenberg – en kollega och författare som Hedenmo följt så länge hon kan minnas, förklarar hon i ett pressmeddelande från förlaget.

Ambitionen är att försöka förstå hur Kullenberg kunde ”utvecklas till en sådan självständig och respektlös skribent i en tid då kvinnor skulle veta sin plats”.

Anna Hedenmo har gått tillbaka och läst Kullenbergs texter i bland annat Aftonbladet, Vi och Vecko-Journalen.

”Jag slogs av hur väl hennes briljanta och sylvassa formuleringsförmåga står sig än i dag och hur tidig hon var med drypande ironier och bitska kommentarer till den rådande samhällsdebatten”, säger Hedenmo i pressmeddelandet.

Biografin ska heta ”Solitär” och ges ut nästa år. Annette Kullenberg avled i januari 2021.

Boktuggs fotnot: Anna Hedenmo har tidigare skrivit böckerna Uppdrag sanning : möten och tankar och medverkat i antologin Hästkärlek.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL