Denna artikel sponsras av författare/förlag

Håkan Jenner skriver om människans livsberättande

När livet kläds i ord är en bok om livsberättande av Håkan Jenner.

När livet kläds i ord är en bok om livsberättande. Håkan Jenner skildrar i en reflekterande essä hur vi människor är engagerade i en ständig berättelse om vårt liv i världen. Händelser, möten, tankar och känslor – allt inarbetas i det som blir en livsberättelse. Och den personliga berättelsen blir inslag i andra berättelser, familje- och släktberättelser, men även i de stora kulturella berättelserna. Eller som det uttrycks i Peter Nilsons roman Äventyret (s. 39):

En människas liv, sade han [ärkeängeln Uriel] högtidligt, är en lång och invecklad berättelse, eller ett snår av berättelser, eller ett brottstycke ur en mycket större berättelse, eller kanske bara ett enda tecken i en väldig och oöverskådlig berättelse som aldrig upphör att berättas, så länge tid rinner.

Hur det ligger till, lite närmare bestämt, med människans berättande blir belyst i den här essän. Här ges en teoretisk inramning till livsberättande, sammanvävd med skönlitterära inslag och tänkares tankar.

Den har recenserats i Bibliotekstjänst/BTJ-häftet, nr 15/2020, där Helena Kubicek Boye skriver: ”Författaren är professor emeritus i pedagogik och hans essä kan utgöra en god grund för samtal kring berättandet som fenomen, men även som reflektionsmaterial på både individ- och gruppnivå. […] Det är en tänkvärd bok som väcker funderingar om att göra livet och dess förlopp begripligt.”

”En pärla till bok” skriver en läsare i en sms-kontakt. ”Jag stannade upp, tänkte och läste sedan vidare.” Det är en bok som berör!

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se