Ingela Wadbrings debutroman utmanar tvåsamhetsnormen

Ingela Wadbring. Foto: Rebecca O’Brien

Efter att ha skrivit sakprosa av olika slag i många år är det underbart att inte behöva hålla sig till sanningen. Att få fabulera fritt, stryka människor som inte passar in och gestalta i stället för att beskriva är som att kliva in i en ny värld. Mina karaktärer har blivit mina nära vänner, och jag vill verkligen veta hur det går för dem.

Med min roman vill jag underhålla, men också ställa frågor som har samhällsrelevans. Hur skulle en relation kunna se ut där en person är multisjuk efter en stroke, och den andra parten träffar en annan? Går det att leva tre? Vad säger omgivningen om en sådan relation? Det är frågor som jag utforskar i första boken om Marija, Iosif och Almira.

Stroke är en sjukdom som jag känner till relativt väl, men jag kunde lika gärna skrivit om exempelvis demens. Poängen är att det är problematiskt att leva tillsammans med någon som man inte längre kan kommunicera med. Hur länge kan man sätta sina egna behov helt åt sidan?

Och livet bara pågår

Och livet bara pågår

Marija är strax över 50 och har nästan gett upp hoppet om att finna en man att dela livet med. Men så åker hon på konferens till Svalbard, och plötsligt står han där – Iosif. Han visar Marija att det är möjligt att ha en relation som är fysisk, känslomässig och intellektuell. De kommer varandra nära och när de återvänder till Sverige fortsätter deras vägar att korsas. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,