Årets läsupplevelse 2021 – plats 19: ”Cykelbudet” av Anders Teglund

Årets läsupplevelse 2021 - plats 19: Cykelbudet av Anders Teglund. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Fackboken Cykelbudet av Anders Teglund kom på plats 19 i Boktuggs omröstning om årets läsupplevelse. Möt författaren bakom boken.

Cykelbudet handlar om hur pandemin drabbat kulturarbetaren Anders Teglund. Ur en vilja att dokumentera samtiden och för att sysselsätta sig när kultursektorn tvärbromsat tar han jobb som cykelbud på Foodora. Parallellt med budjobbet försöker han hitta nya sätt att nå ut med sin musik. Boken skildrar ett drygt års arbete från sadeln.

Cykelbudet

Cykelbudet

  • Förlag: Teg Publishing
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-09-14
  • ISBN: 9789188035622

Vi ställde ett par frågor till Anders Teglund.

Vad har boken betytt för dig?
– Det är naturligtvis en stor händelse att debutera med egen bok. Jag tyckte verkligen om att skriva den, och var egentligen helt nöjd med att bara gå i mål med att publicera den. Att nu även folk läser den och tar den till sig, är ännu en nivå som jag blir väldigt glad över. Jag vet hur svår konkurrensen är med alla möjliga böcker och att folk har valt just min bok är hedrande. Jag möter också många som säger att boken har påverkat dem i sin syn på hur buden har det i vårt land.

Kan du tipsa om någon av dina egna stora läsupplevelser år 2021?
– Jag tyckte att Asta Olivia Nordenhofs bok Pengar på fickan var otrolig. Den handlar också om klass och pengar. Jag är särskilt glad över att det kommer sex ytterligare böcker av henne i samma serie.

Årets läsupplevelse

Boktugg gav läsarna chansen att rösta fram 2021 års största läsupplevelse. Det enda kriteriet var att boken skulle vara utgiven på svenska. Boken kunde tillhöra vilken genre som helst och behövde inte vara släppt i år. De 24 böcker som placerade sig i toppen presenteras under december 2021, från 1 december fram till jul.

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.