Den 2 och 3 december 2021 anordnar Kulturrådet en digital träff för landets alla läsfrämjare. Foto: Istock

Kulturrådet ordnar digital träff för läsfrämjare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den 2–3 december 2021 har Kulturrådet en digital träff då landets läsfrämjare får möta olika förebilder, ta del av ny forskning och få inblick i framgångsrika metoder.

Under Läsfrämjandeträffen 2021 med temat ”Läsande förebilder” som äger rum under två halvdagar den 2–3 december får läsfrämjare bland annat möta bibliotekspersonal, forskare och lärare som berättar om sina metoder och ger roliga och användbara tips om hur du når ut med läsning till barn och unga. Vad kan musiken, sociala medier och en peppande kompis eller bibliotekarie betyda för språket?

– Fokus är främst på läsning för barn och unga men också för vuxna eftersom de har stor betydelse för barns och ungas läsning. Vikten av läsande förebilder har undersökts i flera forskningsstudier och prövats i många läsfrämjande projekt, inte minst som metod när det gäller att få pojkar att börja läsa. Därför ville vi fördjupa oss i just den frågan i år, säger Lotta Brilioth Biörnstad, chef för Litteratur och bibliotek på Kulturrådet. 

Läsfrämjandeträffen  2021 är gratis och riktar sig till alla som arbetar med, eller som är intresserade av, läsfrämjande.  Träffen innehåller föreläsningar, valbara seminarier, interaktiva möten, panelsamtal samt poesigympa och musik. På programmet står bland annat punkterna ”TikTok – första hjälpen för vilsna vuxna” och ”Hur stöttar vi föräldrar som läsande förebilder?”.

Medverkar gör forskarna Fredrik Zimmerman, Roel van Steensel, förebilderna Monika Fagerholm, Herman Geijer, Milia Rahman Olsson och Nicolas Lunabba, inspiratörerna Aleksis Salusjärvi, Gift Blessing, Jenny Edvardsson och många fler. Moderator är Augustin Erba, författare och journalist.

Här finns hela programmet för Läsfrämjandeträffen 2021.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL