Virginia Woolf
Planerna på en staty av Virginia Woolf har väckt debatt. Arkivbild: Pressens Bild.

Virginia Woolf-staty kritiseras – ”okänsligt”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Planerna på en staty till minne av Virginia Woolf får kritik för ”okänslighet”, skriver The Guardian. Kritikerna menar att den tänkta placeringen vid floden Thames är olämplig med tanke på hur Woolf avslutade livet.

Statyn av konstnären Laury Dizengremel ska placeras på en parkbänk vid floden i sydvästra London, i närheten av den plats där den brittiska författaren bodde under ett decennium från 1914.

1941 tog Virginia Woolf sitt eget liv i floden Ouse nära Lewes i East Sussex, där hon och maken Leonard då var bosatta.

– Med tanke på hennes sjukdom och slutligen det sätt hon dog på … slog det oss som en smula okänsligt att ha den här statyn och bilden av Virginia Woolf sittande på en bänk blickande ut över vattnet, säger Barry May, från föreningen Richmond Society, som i stället har föreslagit tre alternativa placeringar.

Argumentet har fått mothugg av statyns förespråkare som anser att det mest är ett försök att ”knuffa bort” människor som Virginia Woolf ur synhåll.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL