Niklas Svidén. Foto: Henrik Kindgren

Niklas Svidén debuterar med roman om löpning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Att debutromanen handlar om en medelålders man med bräcklig självkänsla är mindre slump än jag vill erkänna, även om huvudpersonen Gustavs namn vittnar om viss självinsikt hos mig. Gustav Niklas Svidén, tilltalsnamn Niklas.

Jag är född 1973 och uppvuxen i Stockholm (förutom en period i Kumla i barndomen). Min nyfikenhet och mitt behov av nya hobbyer har lett mig till den oundvikliga punkten där den senaste och mest intensiva av dem till slut behövde uttryckas i mer än kåseriform på sociala medier och efter många års omskrivningar ledde det fram till debutromanen ”Jag springer inte, jag flyr”.

Jag är en engagerad långdistansidrottare och hoppas att mitt pannben och min förmåga att kunna kissa medan jag springer någon gång leder mig till framgång, utöver att jag under en period ståtade med den bästa sämsta tiden på VM i Swimrun. Detta till trots är inte träningen fokuset i mitt författande, utan mer en bifigur för att möjliggöra de vardagliga reflektionerna som präglar historierna.

Jag springer inte, jag flyr

Jag springer inte, jag flyr

”En mycket underhållande bok som inte gick att lägga ner när jag väl börjat läsa. Tacklar på ett underhållande sätt mycket av det händer runt många av oss mitt i livet. Karriär, familj, tidsbrist, förväntningar och hälsa.”

”Väldigt rolig bok med inslag från medelålders mäns tillkortakommanden och fåfängor. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.