Författaren och föreläsaren Lena Skogholm har fått ta emot Stora Talarpriset 2021. Foto: Pressbild.

Författaren Lena Skogholm vinner Stora Talarpriset 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författaren och föreläsaren Lena Skogholm, aktuell med boken Livskoden enligt hjärnan, får Stora Talarpriset 2021.

– Jag blev verkligen överraskad när stora delar av juryn dundrade in med blommor, statyett, diplom och confettiregn i slutet av en föreläsning som jag höll idag. Det är flera fantastiskt duktiga föreläsare nominerade så det känns otroligt roligt och hedrande att vinna. Det som gläder mig är också att mitt budskap om hur vi kan samarbeta med hjärnans förutsättningar i vardagen och hur vi kan bygga en stark hjärna blir synliggjort och sprids ytterligare, säger Lena Skogholm i ett pressmeddelande.


ANNONS


Priset syftar till att uppmärksamma talare som berikar andra med kunskap, inspiration och motivation, och delas ut av P&P Meetings.

Juryns motivering lyder:
Hon är inspiratören, beteendevetaren och pedagogen, en av få med specialisering på hur vi kan ha nytta av hjärnforskning i vardagen på ett mycket konkret sätt. Fokus är på hur vi kan möta varandra och oss själva utifrån hjärnans förutsättningar för att skapa både bättre resultat, bättre liv och ett bättre arbetsliv. Hon har en mycket behaglig och inbjudande framtoning, en mästare i att pausera, att tala i bilder med igenkänning som lockar till varma medryckande skratt. Hon är författare till bästsäljaren Bemötandekoden – Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv. Högaktuell från hösten 2021 med nya boken Livskoden enligt hjärnan.

Lena Skogholm har utöver Livskoden enligt hjärnan kommit ut med flera kortare böcker under 2021: 10 tips för att ge tydlig feedback vänligt, 10 tips för att bemöta en narcissistisk person, 10 tips för att bemöta en energitjuv som delvis bygger på hennes tidigare bok Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv.

Bland de nominerade talarna fanns en lång rad föreläsare som även är författare (eller åtminstone gett ut böcker) – bland andra Jonas Gardell, Stefan Söderfjäll, Maria Ahlin, Ann-Christine Ruuth, Stina Wollter, Kjell A Nordström, Anders Hansen, Klas Hallberg, Tareq Taylor, Göran Adlén och Olof Röhlander.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.