Storytel går med i UN Global Compact

Jonas Tellander, Storytel.
Jonas Tellander, VD och medgrundare Storytel. Foto: Åsa Liffner.

Storytel ansluter sig till världens största initiativ för hållbart företagande och tillsätter ett nytt hållbarhetsutskott för att leda arbetet. 

Streamingtjänsten Storytel går med i det globala FN-initiativet United Nations Global Compact. Deltagandet omfattar Storytel som koncern och dess dotterbolag inklusive Storytel Books, där alla Storytels helägda förlag med utgivning i samtliga format – fysiska såväl som digitala – ingår. 

Deltagandet innebär ett åtagande att linjera Storytels verksamheter och strategier med UN Global Compacts tio principer inom områdena mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och antikorruption, samt att vidta strategiska åtgärder för att bidra till samhälleliga mål, så som FN:s globala mål för hållbar utveckling. Storytel åtar sig samtidigt att varje år rapportera framsteg och resultat till UN Global Compact.  

I nätverket UN Global Compact deltar fler än 14 000 företag och 3 000 organisationer från fler än 160 länder. I Sverige är drygt 450 företag anslutna.

– Världen står inför enorma utmaningar och Storytels resa mot 2030 måste vara en där vi bidrar till en bättre värld. Storytel åtar sig att göra UN Global Compacts principer en del av vår strategi, kultur och dagliga verksamhet och att engagera oss i projekt och samarbeten som stödjer utvecklingen av de globala hållbarhetsmålen. Hållbarhet ska vara en del av Storytels DNA och jag är idag stolt över att bekräfta vårt deltagande i UN Global Compact, säger Jonas Tellander, grundare och VD på Storytel, i ett pressmeddelande. 

Ett hållbarhetsutskott har bildats i Storytels styrelse, som kommer leda och övervaka bolagets hållbarhetsarbete. Hållbarhetsutskottet leds av styrelseledamoten Helen Fasth Gillstedt, som suttit i Storytels styrelse sedan 2019 och har en gedigen bakgrund inom hållbarhetsfrågor. 

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL