Jonas Jonasson
Författaren Jonas Jonasson kommer med en ny roman 2022 på Polaris. Foto: Anna-Lena Ahlström.

Jonas Jonasson byter förlag – skriver treboksavtal med Polaris

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jonas Jonasson debuterade på Piratförlaget hösten 2009 men efter fem böcker byter han nu förlag. Han har skrivit ett treboksavtal med Polaris.

– Polaris är ett ungt och offensivt förlag med massor av erfarenhet innanför väggarna. De tror på bokens framtid, de tror på mig – och de har en internationell utblick. I dem får jag ett förlag som kan göra mig starkare både på hemmaplan och ute i världen, säger Jonas Jonasson i ett pressmeddelande från Albatros Agency.

Första romanen på Polaris planeras till hösten 2022 och är en underfundig och varmt humoristisk berättelse som tar läsaren med på en roadtrip genom världspolitiken — från Sovjetunionens sönderfall till den samtida globala korruptionen.

– Jonas Jonassons författarskap är unikt genom hans självklara berättarauktoritet, uppbyggd av ett bildat öga och en osviklig känsla för vältajmad humor. Hyllningarna han får världen över är rättmätiga och förstärker hans speciella position. Att han dessutom har en läsekrets som skär genom folklagren och åldrarna är en dröm för en förläggare att förvalta och försöka bredda ytterligare, säger Jonas Axelsson, förlagschef på Bokförlaget Polaris.

Succédebuten Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2009) är en av de mest sålda böckerna genom tiderna i Sverige och den har även filmatiserats med Robert Gustafsson i huvudrollen och i regi av Felix Herngren.

Därefter har Jonasson gett ut ytterligare fyra romaner på Piratförlaget, senast Hämnden är ljuv AB (2020). Han är utgiven i 46 länder och böckerna har sålt i 17 miljoner exemplar.

Men nu är det alltså dags för ett nytt kapitel och ett nytt förlag för Jonas Jonasson, tolv år efter debuten.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Min bok är i goda händer

»Mitt samarbete med Blue Publishing har varit väldigt smidigt. Jag har hela tiden känt att jag har haft full kontroll på allt som händer och samtidigt kunnat slappna av i vetskapen om att mitt manus är i goda händer. Förlaget har förvandlat det till en väldigt fin bok och jag är jättenöjd.«

Mathias Alm, författare till romanen »Nytt land«

Har du ett manus i byrålådan? Skicka det till oss för bedömning. Blue Publishing är ett kvalitetsförlag med bred utgivning. Hos oss investerar du i din bok, och behåller kontrollen och merparten av vinsten. Vi coachar dig hela vägen – från råmanus och ända fram till marknadsföring och försäljning.

Besök oss på www.blue.se

Läs mer om Mathias Alm och romanen »Nytt land«: www.blue.se/nytt-land

(...) Läs hela artikeln »