Jonas Jonasson byter förlag – skriver treboksavtal med Polaris

Jonas Jonasson
Författaren Jonas Jonasson kommer med en ny roman 2022 på Polaris. Foto: Anna-Lena Ahlström.

Jonas Jonasson debuterade på Piratförlaget hösten 2009 men efter fem böcker byter han nu förlag. Han har skrivit ett treboksavtal med Polaris.

– Polaris är ett ungt och offensivt förlag med massor av erfarenhet innanför väggarna. De tror på bokens framtid, de tror på mig – och de har en internationell utblick. I dem får jag ett förlag som kan göra mig starkare både på hemmaplan och ute i världen, säger Jonas Jonasson i ett pressmeddelande från Albatros Agency.

Första romanen på Polaris planeras till hösten 2022 och är en underfundig och varmt humoristisk berättelse som tar läsaren med på en roadtrip genom världspolitiken — från Sovjetunionens sönderfall till den samtida globala korruptionen.

– Jonas Jonassons författarskap är unikt genom hans självklara berättarauktoritet, uppbyggd av ett bildat öga och en osviklig känsla för vältajmad humor. Hyllningarna han får världen över är rättmätiga och förstärker hans speciella position. Att han dessutom har en läsekrets som skär genom folklagren och åldrarna är en dröm för en förläggare att förvalta och försöka bredda ytterligare, säger Jonas Axelsson, förlagschef på Bokförlaget Polaris.

Succédebuten Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2009) är en av de mest sålda böckerna genom tiderna i Sverige och den har även filmatiserats med Robert Gustafsson i huvudrollen och i regi av Felix Herngren.

Därefter har Jonasson gett ut ytterligare fyra romaner på Piratförlaget, senast Hämnden är ljuv AB (2020). Han är utgiven i 46 länder och böckerna har sålt i 17 miljoner exemplar.

Men nu är det alltså dags för ett nytt kapitel och ett nytt förlag för Jonas Jonasson, tolv år efter debuten.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL