Författaren Gary Paulsen är död

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den amerikanske författaren och vildmarksfantasten Gary Paulsen är död, skriver Vulture.
Han skrev främst för tonåriga läsare och hans berättelser var ofta fulla av växa-upp-äventyr och naturskildringar. Genomslaget blev stort för romanen Hatchet (1986, utgiven på svenska med titeln Yxan), som handlar om den unge Brian som tvingas klara sig själv i den kanadensiska vildmarken.
Brians öde vidareutvecklades i ytterligare tre böcker, som blivit stilbildande i genren äventyrsböcker för barn och unga. På svenska finns bland annat Väg ut och I sjönöd utgivna.
Gary Paulsen skrev över 200 böcker samt artiklar, noveller och pjäser.
Han blev 82 år. (TT/Boktugg)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL