Marie Sammeli byter förlag och släpper ny bok 2022

Marie Sammeli, författare. Foto: Hannah Mentz

Feelgoodförfattaren Marie Sammeli byter förlag till HarperCollins Nordic och kommer ut med en ny bok hösten 2022.

Marie Sammeli har gjort succé med de fristående feelgoodböckerna om Julia. Hon debuterade 2019 med Det lilla galleriet i solen följt av Den lilla vingården vid bergets fot (2020) och Det lilla pensionatet i gröna dalen (2021). 

Böckerna gavs tidigare ut av Bladh by Bladh, men nu byter hon förlag till HarperCollins Nordic inför nästa bok som planeras komma hösten 2022.

– Harper Collins Nordic har en fantastisk mix av författare och en härlig energi. Jag är otroligt glad över att få ge ut mina kommande böcker tillsammans med dem, säger Marie Sammeli i ett pressmeddelande.

– Marie har en självklar position som feelgood-författare och en trogen läsarskara som älskar hennes varma och tankeväckande berättelser. Tillsammans med Anna Sundbeck Klav, Sara H. Olsson, Sarah Morgan och Mhairi McFarlane skapar hon en bredd i ett av våra prioriterade segment, säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef HarperCollins Nordic.

Böckerna utspelar sig huvudsakligen i Kapstaden, där också Marie är bosatt med sin familj sedan nio år. Hon bor där med sin man, deras fyra barn, samt två hundar och en häst. Familjen driver företaget Bitprop som bland annat hjälper kvinnor i kåkstäderna att bli entreprenörer. Marie har också en bakgrund inom marknadsföring, PR och reklam och är grundare av barnföretaget Little Jalo.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.