Hört & läst 13 oktober 2021

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

👩‍🍳 CopyCook. Bloomsbury har dragit in kokboken Makan: Recipes from the Heart of Singapore av Masterchef-deltagaren Elizabeth Haigh. Detta efter att författaren Sharon Wee hittat recept och annat innehåll från sin bok Growing up in Nonya Kitchen ”kopierade eller parafraserade” i Haighs bok. (The Bookseller)

🎧 GyldendalPod. Danska förlaget Gyldendal har rekryterat Steffen Raastrup som ska driva utveckling och försäljning av ljudformat (radio och podcast) som utgår ifrån förlagets rättigheter och författare. Han har en bakgrund som programchef på danska P3 och senast innehållschef på Podimo. (Bogmarkedet)

💬 ComicCon. Efter uppehållet pga covid-19-pandemin var seriefansen tillbaka på ComicCon i New York den 7-10 oktober. Runt 150 000 besökare (som alla var vaccinerade och bar mask) på fyra dagar låter mycket, men är färre än de 260 000 besökare som gästade 2019. Dessutom genomfördes över 175 panelsamtal som kan ses i efterhand av besökare och Metaverse-medlemmar (65 dollar per år). (Publishers Weekly)

📚 KvartsIckeLäsare. Enligt en ny undersökning från Pew Research Center så har 23 procent av de vuxna i USA inte läst någon bok (tryckt, ebok eller ljudbok), helt eller delvis, det senaste året. Skillnaderna är dock stora. Bland dem med examen från college (eller högre) är andelen 11 procent jämfört med 39 procent av dem som endast gått high school (eller mindre). (Pew Research)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.